El dragó de Komodo es una especie de llangardaix que viu a les illes de Komodo (indonèsia). Se'l coneix com el llangardaix més gran que existeix viu actualment, la mida es de 2 a 3 metres de llarg i pesa aproximadament uns 70 quilograms.
La dieta d'aquest animal es bastant variada, però són uns animals carnívors, es sol alimentar de carronya però també trobem que caça presses com per exemple invertebrats, ocells i fins i tot altres mamífers que pugin haver-hi per l'illa.
Els nadius de komodo li diuen cocodril terrestres per la seva manera de caçar a les seves presses, perquè se li acosta silenciosament i llavors l'ataca quan encara esta viva, els dragons de Komodo son capaços de matar animals amb la força de la seva llarga cua, com cérvols i porcs.
Aquest animals tenen una característica també amb els sentits com el de l'oïda que es molt agut, però nomes pot sentir entre 400 a 2.000 hertz. Pot veure a més de 300 metres de lluny, però la visió nocturna es creu que pot ser força limitada, però hi veu en color.
Com la majoria de rèptils
Avui volia parlar d'aquest animals perquè ja n'havia sentit a parlar alguna que altre vegada i hem va sembla molt interessant sobretot els bacteris que posseix la seva saliva.
Es veritat que aquest animal no esta en perill d'extinció pero es un animal molt especial i que la veritat esque no sen sap gaire cosa sobre els bacteris que produeix la seva saliva, i que pot arribar a ser letal en la majoria de casos als humans sino s'agafa a temps i es fa una bona neteja a la zona de la ferida, mentres en ells aquets bacteris no els afecta gens ni mica.
Desde el 2005 que es va trobar aquesta caracteristica amb els dragons de Komodo s'estan fent moltes investigacions sobre aquesta especie de dragons, per saber si aquest bacteris poden ajudar arrivar a curar alguna malaltia que es mortal pels humans. Això es fa perquè aquest mateixos bacteris en ells els fa cicatritza les ferides que es provoquen, i en canvi a les seves presses es mortal.