RELLOTGE

divendres, 20 de maig del 2011

LA TORTUGA MEDITERRANIA

 Aquesta espècie de tortugues, són originaries d'Europa i es mouen des de Catalunya i poden arribar fins a Romania. I també a les illes del mar mediterrani.
Aquests animals són uns rèptils herbívors. Com que en el seu habitat salvatge els períodes de sequeres són molt llargs això els fa que tinguin que menjar durant aquesta època herbes seques. I quan els i passa això s'alimenten de cargols, i altres animals petits. Tot i que en algunes ocasions hagin de menjar petits invertebrats per les èpoques de sequeres són especialment vegetarians.  Un aliment que no es el mes adequat per les tortugues mediterrànies es la fruita ja que es molt dolça i porta molt poc calci els provoca uns efectes secundaris com: diarrea i la multiplicació de paràsits.

Per poder diferencia entre mascle i femella ens hem de fixar en la cua, si es mascle la tindrà més llarga i es gruixuda, en canvi la femella te una cua molt petita.
(el de l'esquerra es un mascle i la dreta una femella)
Les tortugues són un dels animals que tenen uns millors sentits, per exemple tenen una vista espectacular diferències els colors i les formes i fins i tot poden arribar a reconeixa a una persona.  Peró el que més tenen es un sentit d'orientació. No tenen oïda però poden detectar molt bé tots els moviments que produeix la terra. I l'olfacte es un altre dels seus sentits més desenvolupats.
Les tortugues com molts altres animal també hivernen i ho fan entre el mesos novembre-desembre fins una vegada que s'ha acabat l'hivern. La temperatura ha de ser d'uns 5º, sino fos menys li podria arrivar a provocar la mort i si es de més graus també es molt perillos.
L'aparellament de les tortugues comença molt aviat després que s'acabi l'hinvernació. Les femelles són ja adultes quan han complert el deu anys aproximadament i ja poder pondre ous, aquests ous els ponen en forats que fan a la terra utilitzant les potes de darrera. El nombre d'ous que posen es depen de l'exemplar pero normalment es entre 3-8 ous per la reproducció. Aquests animals fan 3 aproximadament postes d'ous, entre el maig i el juny.

El motiu pel qual aquestea especie de tortuges estan en perill d'extinció es per la destrucció dels seus habitats i perque sempre hi han com unes modes per tenir animals de companyia i va apreixer la moda de tenir les tortugues mediterranies com animals de companyia i van compencar a desapareixer com animals salvatges.
I per això les associacions que lluiten contra les desaparició d'espècies han lluitat perquè es tornes a repoblar els habitats de les tortugues mediterrànies i així no desaparegués de Catalunya sobretot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada